Vankūverassatiksme.ca




Līdz ar nodokļa deklarāciju mēs (visi Kanādas iedzīvotāji) varam iesniegt arī savas mēnešbiļetes/braukšanas biļetes sabiedriskajam transportam, jo Kanāda domā zaļi un lai mudinātu tautu pārvietoties vairāk ar sabiedrisko transportu, piedāvā atmaksāt "sabiedriskā transporta nodokli" (liku pēdiņās, lai man kāds nepiešuj nekorektu nodokļa apsaukāšanu), ja tu iesniedz savas mēnešbiļetes (čeks nav nepieciešams, tikai tavs vārds un uzvārds uz biļetes otrās puses).


Vairāk informācijas par to Transitpass un Tax Credit.


[šo es, protams, uzzināju pēc tam, kad līksmi biju izlidinājusi ārā pirmo divu mēnešu biļetes, jo redz nolēmu mainīt netikumu, glabāt vecās nederīgās braukšanas kartes, damn]






Jāpiebilst, ka mēs izmantojam vienas zonas braukšanas mēnešbiļeti, kas ļauj mums pārvietoties ar jebkuru sabiedrisko transportu, jebkurā maršrutā visu mēnesi vienas zonas ietvaros.  
Cena 1 zonai mēnesim - 73 CAD
Vienas reizes braukšana biļete 1 zonai (derīga pusotru stundu jebkurā maršrutā) -  2.50 CAD



Lai svētdienas un svētku dienas padarītu īpašākas - pērkot vienas reizes pieaugušo (derīga pusotru stundu, visās zonās) braukšanas biļeti, ar to var pārvietoties sešas (6) personas = 2 pieaugušie (14 g. un vecāki) un 4 bērni (13 g. un jaunāki). Tātad tu un plus pieci! Tieši tā maksā par vienu, pieci par brīvu - jānopērk ir viena pieaugušo vienas reizes biļete. Netici?! - tas rakstīts šeit.


Ir arī nepatīkamāka ziņa - sākot ar šā gada 18. janvāri, iegādājoties braukšanas biļetes Vankūveras Starptautiskajā lidostā, braukšanas maksai būs papildus 5$ nodeva.
2 Responses
  1. Anonīms Says:

    Ne pa tēmu, bet runājot par paradumu maiņu uzglabāt vecos sūdus. Es arī visu laiku iepērkoties mēdzu saglabāt čekus, jo Itālijā var baigi noderēt, līdz, protams, vienai reizei pirms pāris nedēļām, kad atlaižu eiforijā nopirktā mēteļa čeku izlidināju misenē, ar domu, šito jau toč vairs nevajadzēs :D Liels bija pārsteigums pēc pāris dienāma atklāt, ka šie, izrādās, nav noņēmuši to pret-zagšanas-uzparikti, ko var noņemt TIKAI veikalā. Nu Tev jau labāk zināms, kas tas ir :D A ko bez čeka? Staigā apkārt pīkstēdams, nerunājot par to, kā tas izskatās :D

    Raubo


  2. Vankūvera Says:

    Mums arī ir čeku kaste un arī man viena ehm dura pārdevēja piemirsa pīkstuli noņemt, bet Edzis diezgan veiksmīgi mājās to atlauza ar nazi vai šķērēm ;)


Ierakstīt komentāru