Vēl mazliet uz priekšu un pa kreisi

"Kā svētdiena, tā prom" ietvaros, ieplānojām kārtējo pārgājienu, šoreiz mums ar Edzi pievienojās daļa Ričmondas ģimenes. Stāvvietā tika aizgūta dabas rezervāta karte, lai nenovirzītos no takas, kas ieveda mūs nedaudz, nedaudz ilgākā pastaigā kā plānots.

Tātad aizbraucām uz to pašu "Lynn Canyon", pārgājām iekarenajam tiltam un sākām gājienu pa "Baden Powell trail" pa labi uz leju, lai ar lielu loku nonāktu atkal sākuma punktā. Tiktālu viss bija pēc plāna, sekojām norādēm uz takas, pagrieziens tur, krustceles šeit, pārejam lielajam ceļam, saprotam, ka ļoti pareizi vadāmies pēc kartes.

Šķērsojot Sīmora (Seymour) upi, nogriezāmies uz "Fisherman's Trail", pa kuru vajadzēja pāris kilometrus paiet uz augšu, mazliet uz priekšu un tad bija jābūt takai pa kreisi, kura tad mūs aizvestu atpakaļ līdz stāvvietai. Njā.... to pagriezienu mēs ilgi gaidījām.


Jāpiebilst, ka pārgājiens bija kolosāls, pāris kilometru vietā mēs nogājam aptuveni 15km, lai gan Edžus saka ka bija ap visiem 20km. Nākamajām reizēm jau esam izdomājuši aiziet līdz Sīmora ezera dambim, kā arī noteikti tur būs jāatgriežas, kad beidzot tiksim pie riteņiem un nemaz nerunājot par vasaras piknikiem, jo atpūtas iespēju tur netrūkst.

Atpakaļ pie gājiena, Mārtiņa navigācijas sistēmas mums turpināja apgalvot, ka nu tik, nu tik jābūt pagriezienam, bet veselais saprāts un fakts, ka taka vislaik sliecas nedaudz pa labi un kreisajā pusē mežs paliek tikai biezāks, lika domāt, ka tas pagrieziens varbūt arī būs, bet ne tik drīz kā plānots.


Grūts darbs tiek vienmēr atalgots, mūsu gadījumā tas bija fantastisks skata punkts "Fisherman's Trail" galā (skat foto zemāk, kā arī projekti, kas tur filmēti, piem. "Džumandži", "Laimīgais Gilmors", "Elektra", seriāli "X-faili", "Makgaivers", reklāmas "Coca-cola", "Volkswagen", utt.):





Atpakaļceļš bija jau pa asfaltētu velo celiņu "Seymour Valley Trailway", kas aizveda līdz pat Raisa (Rice) ezeram. Lietus pastiprinājās, vēl mirklīti pakavējāmies, bet tad nu gan bija laiks sēsties auto un doties mājup. Variet iedomāties to grupas gārdzienu, brīdī, kad visi iesēdāmies mīkstos auto beņķos. :)



Svētdienas mazais pārgājiens bija iemesls manai slinkajai dienai vakar, pat ierakstu nespēju pabeigt :) Tagad papētīju tās kartes (tās, kas "nekad nemelo",ja) un no trim viena bija patiesa, lūk šajā var skaidri redzēt, ka pagrieziena "pa kreisi" NAV.

Par kilometriem runājot, izskatās, ka Fisherman's Trail ir 7km vienā virzienā, mēs to attālumu nogājām turp un atpakaļ, jau ir 14km, vēl bija krietns gabals no iekarenā tilta līdz šai takai un puse Raisa ezera takas, kas kopā ar Baden Powell Trail daļu varētu būt ap 5km un tik tiešām izskatās, ka vēlk uz visiem 20km.

Kurš dosies nākamajā pārgājienā ar mums? :)
2 Responses
  1. Unknown Says:

    Tipiski. Nekad nedrīkst ticēt norādēm un kartēm. Zinot, ka ir pieredze tepat Siguldā, tad tur es noteikti paliktu pa nakti mežā. :)))
    Bet skaisti jau nu bez gala. :)


  2. ievels Says:

    Mēs!!!! Bet ar riteņiem:)


Ierakstīt komentāru