No kurienes tu?

Zinu, ka daudzus pat aizkaitina tas, ka vietējie nezina vai neizrāda interesi par to, kas ir Latvija, bet man personīgi vienalga. Ja interesē es pastāstu, tam, kam neinteresē uzreiz skaidrs un nav ko iedziļināties. Varbūt ja pati 100% pārzinātu pasaules karti, valodas un kultūras, tad varētu iebilst, bet citādi, arī man ir diezgan tumša bilde par Āziju, lai gan nu jau ir krietni labāk nekā tikko ierodoties.

Vai man ir jāapvainojas, ka visi domā, ka esmu krieviete vai ehm vāciete (sveiciens Patijai)? Nē! Par ko? Manas stulbības, piemēram, bijušas šādas:

- kolēģei ķīnietei pavaicāju no kā taisa terijaki mērci. Terijaki ir japāņu recepte.
- ķīnieši taču runā ķīniski, ne. Vai tomēr ir arī tādas kā mandarīnu un kantonēziešu valodas?
- Ieraudzīju vienam skuķim (varētu būt japānienete, korejiete vai sazin kas jo es, pagaidām, atšķiru tikai filipīniešus) ļoti skaistas kurpītes un apvaicājos, kur viņa tās pirkusi. Meitene atbildēja tai one, sāku domāt, ka tāds veikals nav dzirdēts, pārvaicāju, kur tāds atrodas uz ko viņa man ar roku kustībām kā uz kartes norādīja: China, South Korea, Phillipines and in the middle TAIWAN. 
- esmu muļķīgi izteikusies, ka Vankūverā ir vairāk aziātu, savukārt Toronto indiešu, hmm, ka tik tas nav viens un tas pats.


Katram savi "blondie" mirkļi :)

Par to pašu tēmu runājot, kas tad citus neiepriecē:
,
- krievietei Sašai nepatīk, ka cilvēki pārprasa no kuras tieši pilsētas Krievijā viņa ir, jo tāpat neviens vairāk par Maskavu nezina.
- brazīļiem nepatīk, ka cilvēki domā, ka viņi runā spāniski vai to, ka viņi dzīvo džungļos
- angļiem, austrāļiem un DĀR-ņiem nepatīk, ka viņus visus met lielā katlā un austrāļiem piešuj Angliju kā dzimteni, angļiem - DĀR, savukārt pēdējiem austrāliju utt. krustāmšķērsām.
- kanādiešiem nepatīk, ka viņus uzskata par amerikāņiem un ka eiropieši nespēj nodalīt divas dažādas valstis, respektīvi Kanāda nav Amerika.
- lieki piebilst, ka japāni nesajūsmina, ka viņu nosauc par ķīnieti, utt.


2 Responses
  1. Anonīms Says:

    ķīnieši taču runā ķīniski, ne. Vai tomēr ir arī tādas kā mandarīnu un kantonēziešu valodas?

    tie divi ir ķīniešu valodas dialekti. :)


  2. Vankūvera Says:

    jā, taisnība gan, neprecīzi uzrakstīju, bet katrā ziņā pasakot ķīnietim, ka viņš runā ķīniski viņš teiks "nē", ka vienā vai otrā "valodā". Tas pats ar filipīniešiem, lai gan tiem ir vēl daudz vairāk dialektu.


Ierakstīt komentāru