Rain Check



Jauna diena, jaunas zinības, šodien esmu iemācījusies par "Rain Check".

Viss sākās ar to, ka nu mūsu dzīvoklim ļoti aktuāls palika jautājums par nažiem, dakšām, mēbelēm, katliem, utt. (Vudijs ar savām uzpariktēm vācās ārā). Tad nu vienā saimniecības veikalā (London Drugs), kas tirgo visu sākot ar kosmētiku, zālēm, žurnāliem un līdz par pārtikai un elektroprecēm, ieraudzīju labu akciju nažu, dakšu, karošu komplektam. Diemžēl izpārdots viss, aprunājos ar darbinieku, kurš man ieteica paņemt Rain Check. 

Doma pavisam vienkārša - ja akcijas preces uz doto brīdi ir izpārdotas un nav pieejamas piedāvājumā, tu vari paņemt "cenas apdrošināšanu", t.i. "cenas lietussargu", t.b. "rain check", kas garantē preces akcijas cenu, pat ja akcija jau ir beigusies un prece tikai tad ir parādījusies pārdošanā.

Skaisti, ne? :)


Ja jau par lietu sāku runāt, tad jāpiebilst, ka apsveicu Latviju ar pavasari :) :) :) savukārt Vankūverā bijām laikam pārāk lutināti, tādēļ aprīlis atnesis zemākas temperatūras un lietu. Kā teiktu vietējie "April showers brings May flowers". Gaidam ziedus maijā :)
3 Responses
  1. Unknown Says:

    ja LV kaut ko tādu ieveiestu, mums te visi uzņēmumi bankrotētu. :)) kā iepriekš minēji - mēs taču padomju bērni. :)


  2. Anonīms Says:

    Shis termins radaas ASV, kad beisbola speeles tika atceltas vai paartrauktas lietus deelj, "lietus cheki" garanteeja liidzjuteejam skatiit speeli, tad kad taa tika paarcelta vai atsaakta citaa laikaa...veelaak shii ideja tika ieviesta arii retail (mazumtirdznieciibaa)...taada luuk veesture =)

    Mr.G.


  3. Vankūvera Says:

    Paldies Mr. G par izskaidrojumu :)


Ierakstīt komentāru