Laipni lūgti Kanādā!

Ja nu kādam interesē, kāda ir galvenā atšķirība starp ASV un Kanādu, tad īsumā tas izklausās šādi (es citēju un nemaz nedomāju to tulkot):


"Canada = America + high_taxes + high_costs + high_gas_prices + low_wages + DRUGS

Welcome to this land and have a good time :-)"



Tas tā ievadam.





Par Kanādu runājot,
man patīk,  ka šeit veicina papildus darba vietu veidošanos un esošo darba vietu saglabāšanu. Piemēram, Latvijā visu maksimāli vēlas elektroniski paveikt - maksā rēķinus elektroniski, maksā ar karti, iepērcies internetā, veic jebkādas iespējamās manipulācijas neizejot no mājas, tik ar pāris klikšķu palīdzībo no mājas datoriņa. 


Kanādā savukārt cenšas maksimāli savest kopā pakalpojuma sniedzējus ar patērētājiem, piemēram, rēķinu apmaksa lielākoties notiek vai nu uz vietas bankā, telefona operatora veikalā, līdz ar to nepieciešami darbinieki, kas sniegs šos pakalpojumus. Ko nu es par naudas plūsmu un tamlīdzīgām lietām, bet liekas, ka nevienam par sliktu jau nenāk šī naudas līdzekļu aprite.


 Spilveni esot jāmaina vismaz reizi pusgadā, mašīnas ir jāmaina, jo tām taču vajadzīgs mazs nobraukums un līdz ar to mazāk un ne tik kaitīgas noplūdes gāzes. Nav jau kā dzimtenē - spilvens ir vai nu vecvecmammas padomju laika, jo nekādas vainas jau nav, ne? Auto - ka tik brauc uz priekšu, ka tik kaut kā tehnisko apskati var iziet, pat ja ar papildus "pateicību" vai arī, ka tik bembis, ka tik kruta tačka, da! 


Starpcitu šeit tehniskās apskates nav, ir tikai apdrošināšana un CO2 izmešu nodoklis (Carbon Tax). Jo vecāks auto, lielāks nobraukums, jo vairāk maksāsi (arī divdurnieces izmaksā dārgāk, jo visas automātiski tiek klasificētas kā sporta auto). Cilvēki tērē, uzņēmumi pelna, veic jaunus pasūtījumus ražotājiem, cilvēkiem ir darbs un alga, cilvēki tērē - viss notiek! Nē? Es to pati izdomāju? hmm







Vēl atcerējos, ka sākumā lasīju par to, ka šeit esot veci mobilo telefonu modeļi, nevarot salīdzināt ar dzimtenē esošajiem, utt. Jā, man ir Nokia 1661 bez kameras, mp3 pleijera u.c. pribambasiem, par kuriem nemaz noteikti nezinu BET man nepieciešamās pāris funkcijas tas pilda - var piezvanīt/saņemt zvanus un var nosūtīt/saņemt īsziņas (okey, es arī spēlēju sudoku un reizēm izmantoju kalkulatoru un modinātāju), bet ne par to ir stāsts. Tas ir atkal par vēsturi, par ko lēnām paliek mobilie telefoni šeit - kam gan vajadzīgs mobiļņiks, ja ir smartphones un I-phones un to paveidi?!!! Protams, ka viņiem nav jaunāko mobilo modeļu, jo nevienam izņemot iebraucējus mobilie telefoni nav vajadzīgi :D
  
Un vispār sapratu, ka esmu muļķe no pufaikciema, jo tik cītīgi lauzīju savu mazo galviņu par to, kāpēc te ir tik maza epilatoru izvēle un cenas tik augstas tiem diviem pieemajamiem moduļiem (kuri nebūt nav tie jaunākie), ka nemaz nepamanīju, ka šeit tādu aparātu izmantošana arī ir vēsture. Atausa gaisma un man pieleca - pirmkārt, te ciena salonu apmeklējumus un vaksācijas notiek tur, otrkārt, lāzerepilācija - kad ieraudzīju tam cenas, tad atskārtu, ka man epilators simts gadus nav vajadzīgs. 


Cherious!


p.s. šodien Edgars pa pastu saņēma savu Kanādas autovadītāja apliecību! Ho ho ho
12 Responses
  1. miss*evita Says:

    apsveicam ar iegūto dokumentu. :) Kā reiz uz Ziemassvētkiem.


  2. ievels Says:

    Forši! Edgaram apsveikums:) Un par tām cenām man pastāstīsi, jo šodien pavadīju 2 h vazājoties pa veikaliem meklējot adapteri, kas strāvu mainītu manējam epilatoram. Iznākums...eh....:)


  3. Anonīms Says:

    Par Banku runājot, vairāk nosliektos nepiekrist nekā piekrist, man visi zināmie cilvēki Kanādā maksā visu internetā - ir viens vakars, kad viņie iztērē daudz naudas pavadot pie datora un maksājot visus rēķinus :)


  4. Vankūvera Says:

    Hmm, zināma taisnība vien ir, jo cik atceros no sarunas ar bankas darbinieku, kad vērām kontu vaļā, tad bija daudz darbības, ko varēja tikai no bankas personiski izdarīt. Rēķinus gan jā, var arī no mājām, lai gan tur mīnuss ir tas, ka viņi lielākoties aiztur to pārskaitījumu uz pāris dienām.


  5. Anonīms Says:

    Nevērtē vīru pēc cepures (ne visi BMW - "ka tik kruta tachka") :)
    Par kupejām gan skumji :( Varēja kā reiz ieviest nodokļu atlaidi kupejām, jo tās bieži vien skaistākas nekā sedani vai universāļi. Tātad nebojā kopējo ainavu :)

    YaY.. :)


  6. Vankūvera Says:

    tātad Kristīn tev ir bemcis? :)


  7. Anonīms Says:

    Neko par to neteicu:)
    Tikai apgalvoju, ka ne visi bmw īpašnieki vienā maisā bāžami ;)


  8. Vankūvera Says:

    nav jau, protams, bet neviena cita auto marka tik labi neraksturo šoferus-cirvjus LV, kā tieši BMW. :)


  9. Anonīms Says:

    Aj, nu tas bija sheit, bet tu mani saprati :)

    Raubo


  10. Anonīms Says:

    Excellent post but I was wanting to know if you could write a litte more on this
    topic? I'd be very thankful if you could elaborate a little bit more. Bless you!

    My web blog: credit for bad credit


  11. Anonīms Says:

    Wow, awesome blog structure! How long have you ever been running a
    blog for? you made running a blog look easy. The overall glance of your website is excellent, let alone
    the content!

    My webpage - moneylenders Singapore


  12. Anonīms Says:

    Wow! In the end I got a blog from where I be capable of really
    obtain helpful data regarding my study and knowledge.


    Feel free to surf to my blog post :: pay day loans


Ierakstīt komentāru