Pirms gada Turbās

Gads (2009) sākās tik labi, kā nekad iepriekš - Edgara draugi bija sarīkojuši fantastisku pasākumu Turbās,  kur jautrība sita augstu vilni. Bija maskas, bija šampji un rums, bija pirts un bija sniegs, un bija fantastiska kompānija ar fantastiku noskaņojumu! Ne aukstums, ne pēkšņā ķibele ar ūdens padeves pārtraukumu nespēja nekādi ietekmēt  pasākumu - bija izdevies, bija super un kā sacīt jāsaka:
kā gadu iesāksi, tā gadu pavadīsi! Bija LABS - gimme more!

Mans jaunais gads sākās 23. oktobrī, kad pārkāpu robežu - Kanādas robežu un uz gadu man tika dota atļauja dzīvot, strādāt un ceļot pa šejieni. Gads ir iesācies lieliski, jau divi mēneši aizvadīti un nevaru vien sagaidīt, kādus liktens pavērsienus man dzīve piespēlēs!

Kalendārā gada pēdējā diena bija mierīga un tieši tāda, kādu to vēlējos - tiku pie tik kārotās piparkūku mīklas, sacepu jaukus "pipar-plācenīšus ar marcipānu" (skat. foto), sacepu "mafinus" (manā izpildījumā gan iznāca kaut kādi kubiki-rubiki, bet dikti gardi.

Visa gatavošana notika ģimenes lokā ar mammu, tēti un māsu (paldies Shaw par interneta pieslēgumu, paldies Skype par video zvanu, paldies mīļie, ka pieslēdzāties), tā tika arī sagaidīts dzimtenes jaunais gads, lai gan Rīgas šampīti šoreiz aizstāja Kanādas "President", paspēju arī noprovēt Kanādas šeriju, stiprinātu vīnu, garša kuram tieši tāda pati kā Edagra krustmātes pašmāju vīnam.

Dienas kulminācija - TĪTARS!!! Jā, es to izdarīju, to pieveicu, tas ir gatavs! (foto zemāk) Vienīgais, ko no reālas receptes aizņēmos ir sīpolu pildījums, pārējais bija improvizācija no tēmas "kas nu man par garšvielām un kas nu labāk iet pie sirds".

Pēc vakariņām braucam uz centru, sagaidām jauno gadu un izšaujam korķi no 17. stāva balkona un tad nu kur kājas nesīs...

Rīt?
2010
Pirmkārt, ūdens glāze, vēlams gāzēta.
Otrkārt, ceru paspēt apskatīt 90. gadskārtējo polārlāču peldi, kas būs pl. 2.30pm English Bay. Jāsaģērbjās silti, jāpaņem lielā krūze piparmētru tējas un būs jāpaskatās, kā trakie metās ūdenī (vidējā temperatūra šajā laikā ap +6 C ūdenim un +4 C gaisam).

Laimīgu TĪĢERA gadu - rrrr manējais!!!


* riekstu, marmelādes un marcipāna šokolādes "mafini"

*šīs bumbiņas gan izcepās kā skaisti plācenīši :)



2 Responses
  1. Une Says:

    nezinu kāpēc, bet saskarēja acīs asaras :) Lai lamīgs, veiksmīgs un piedzīvojumiem bagāts 2010!


  2. ievels Says:

    Cik mīļi tev un tītars ir... Izskatās tik apetelīgs!!!..Kļūstam par Baigajām pavārēm.:)


Ierakstīt komentāru