Neglītie džempīši

Šo piektdien būs 8. gadskārtējā neglīto džemperu Ziemassvētku ballīte Vankūverā :D smieklīgi, papētīju un izrādās diezgan iecienīts pasākums, ne tikai šajā pilsētā. Tautas ticējums paredz: "The uglier the sweater, the greater the party".


Šajā dienā arī vēlos pateikties vietējo akciju burvībai - piem. tu nopērc preci, paiet nedēļa, varbūt divas, bet varbūt tikai diena un pēkšņi šī prece tiek nocenota, un tu paliec ar savu pārāk dārgo preci bēdīgs mājās, BET te nāk spēkā viņu foršie piedāvājumi - atlīdzināt vērtību, ja prece pēkšņi tiek nocenota. Šajā gadījumā mans šīs dienas ieguvums bija 12.32$, jo preci pirku, kad tai bija 40% atlaide, bet šodien garām ejot pamanīju, ka nu ir uz 50% nocenota, piegāju, parādīju čeku un man atlīdzināja 10% :) NICE!

Tajos veikalos, kuros varbūt iebilstu atlīdzināt vērtību, vienmēr var izmantot veco-labo "14 dienu preču atdošanas iespēju"; atdod preci, saņem atpakaļ naudu un tad nopērc uzreiz to pašu, bet jau par jauno - lētāko cenu. Čekus un cenas zīmes glabājam!

Vēl šodien, beidzot iegājām vietējā krievu bodītē, kas tirgo dažādus labumus no Eiropas, lai paskatītos, kas tad lācītim vēderā. Cenas nav tās zemākās, protams, bet ja nu sagribās šprotes, leišu īsto rupjmaizi, vegetu, marinētus krievu gurķīšus, Liepājas šķīstošo kafiju (jā, tieši tā, skaidriem latviešu burtiem rakstīts un vecajā labajā bundžā) vai prjaņikus, tad droši var aizstaigāt līdz Robsona un Bidvelas stūrim, kur ir Euro Food Plus.

Bez A-eiropas labumiem un poļu končām tur var atrast arī dažādus vācu izstrādājumus (Lebkuchen, Haribo gumijkončas, marcipānus, utt). Visa rozīnīte - bezmaksas sludinājumu avīzīte, kur skaidrā krievu valodā var atrast visus vietējos krievu/ukraiņu/baltkrievu/poļu utt. strādniekus/darba devējus/zīlniekus utt.

Ja nu kādam vairāk ieinteresē, tad pāris šādu veikalu adresītes zemāk:

1) Euro Food Plus - 1688 Robson Str
2) Alenka European Foods - 15-701 Kingsway Rd (jā, tieši tā - Aļonka)
3) European Delicatessen - 1220 Davie Str



Šādi veikali labi pelna, pirmkārt, svoij narod, tu - iebraucējs atnāc, ieraugi mājas labumus, fōnā sāk čīgāt vijole un sirds sažņaudzas, cenu precei vairs neievēro. Otrkārt, vietējie, kuri atbrauc no atvaļinājumiem no Eiropas vai saskatās filmas par Eiropu un preces ar nosaukumu "Eirpas kaut-kas" iet uz urrā!

Mēs? Mēs priecājamies par aziātu (sorry, vēl neatšķiru) vietējo augļu un dārzeņu lēto bodīti, kurā ābolu mega maisu pērku par dolāru, tomātu kilo par 1.29$, apelsīnus, mandarīnus un banānus par aptuveni dolāru kilogramā un, protams, lētās ēstuves vai nu suši vai take-away uz 41st un Viktorijas ielas krustojuma, kur par 5.25$ var dabūt pusotra kilo porciju ar rīsiem vai nūdelēm un 2 papildus iedaļām (gaļa un/vai zivs, un/vai dārzeņi).
3 Responses
  1. miss*evita Says:

    kas tas bija, ko Tu atdevi atpakaļ ?
    Un vai mūsu sniega medībās brauksiet? ;)


  2. ievels Says:

    Un Tomasa poļu veikals ar īstu ķiplokgrauzdiņmaizi un gurķiem, skābiem kāpostiem un citiem labumiem- labas cenas ir uz Cambie un E 16TH Ave:)


  3. Vankūvera Says:

    Evita: Es pirku zābakus un atpakaļ tos neatdevu, man tie bija kājās un čeks makā, piegāju paprasīju vai viņi man atdos starpību un viņi bez ierunām izsniedza naudiņu :)

    Ievu: paldies par adresi ;)


Ierakstīt komentāru